productie

De Amsterdamse ontwerpstudio Mumami staat bekend om zijn vrolijke en speelse kleding en interieur ontwerpen. Het gaat om handgemaakte producten van wol en katoen die met liefde worden gemaakt door Bosnische vrouwen. Ambachtelijke tradities en modern design gaan hand in hand bij Mumami. Ondanks de zeer uitgebreide collectie van Mumami houdt de uit Bosnie afkomstige eigenaresse de afwerking van alle producten in eigen hand om het unieke karakter van ieder ontwerp te kunnen garanderen. Om tegelijkertijd vrouwen uit haar geboorteland te kunnen helpen, wordt een groot deel van de collectie in Bosnie gemaakt en komen ook alle gebruikte materialen uit Bosnie. De collectie van Mumami is de afgelopen jaren uitgebreid van mutsen naar luxe interieurartikelen. Al deze artikelen zijn gebaseerd op de traditionele Bosnische handwerktechnieken.

Hulp aan Bosnische vrouwen

Het is voor Mumami essentieel om een positieve bijdrage te leveren aan de situatie van vrouwen in Bosnie . Door de oorlog zijn veel vrouwen zonder man en daardoor zonder inkomen achtergebleven. Het werken voor Mumami tilt niet alleen de financiële positie van deze vrouwen naar een hoger niveau maar helpt hen ook een zelfstandig bestaan op te bouwen. Daarbij komt dat de waardering van de ontwerpster voor deze vrouwen en de ontspannende werking die dit ambacht met zich meebrengt een therapeutisch effect heeft op veel van deze vrouwen. Zo is er vanuit het respect voor mens en natuur een vaste relatie ontstaan tussen deze vrouwen en Mumami. Uit bewondering voor het vakmanschap van deze vrouwen wordt de naam van de vrouw die het Mumami product heeft gemaakt op het label geschreven.

Materialen

Mumami gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke, uit Bosnie afkomstige materialen zoals wol, katoen en zijde. Ook de bewerking van deze materialen gebeurt in Bosnie op puur traditionele wijze. Zo wordt al het wol met de hand gesponnen, geweven en geverfd. Dit alles omdat Mumami de kracht van moeder natuur wil benadrukken en deze kracht via haar producten wil doorgeven.